Már látni a célegyenest!

Tavasz van, és már azon kaptam magam, hogy tervezgetem a majdani vízretételt. A karantén időszak kicsit előmozdította a projektet abból a szempontból, hogy a kötelező homeoffice miatt az ingázásból kieső napi 2 órát is a felújításra tudtam szentelni.

Minden szükséges alapanyagot és alkatrészt beszereztem már, így egyedül az időjárás az ami megakaszthatja a munkát, de nagyon remélem kegyes lesz hozzám!

Egyelőre ott tartok, hogy a külső festés kész, a fedélzet lemezelése is megvolt, a lécborítás előtt még egy réteg üvegszövet erősítést tervezek fedélzetre. A lécezés után 3 réteg epoxi és 2-3 réteg fedőlakk lesz a záró felület. Természetesen a közlekedésre alkalmas részeken csúszásmentesítést kell majd alkalmaznom. Ehhez vettem olyan adalékot, amit a lakk utolsó rétegéhez hozzákeverve, és azzal lekenve a felületet megfelelő érdességet biztosít.

A fém alkatrészeket a tél folyamán felpolíroztam és az apróbb alkatrészek felújítását is a műhely melegében sikerült előre elvégeznem, így ha már a fedélzet is kész lesz, akkor már csak az egyéb alkatrészek felszerelésével kell foglalkozni. Illetve a fekhelyek kialakítását is a téli időszakra terveztem. Ezúton is szeretném megköszönni feleségemnek a munkáját, mert a belső bútorszövetek varrását bevállalta és nagyszerű munkát végzett.

Reményeim szerint május elején vízre tudom tenni az "öreglányt" és idén nyáron csiszolás és ragasztás helyett már csak vitorlázással kell töltenünk a szabadidőnket :-)


egyéb alkatrészek előkészítése a műhelyben




fekhelyek szabása, varrása:




kormányállás deréktámasz kialakítás



külső csiszolás és festés:



Népszerű bejegyzések